VALSÄTRASKOLAN, UPPSALA

Vi har under 3 år i rad samarbetat med Valsätraskolan där vi har hållit workshops för eleverna. Skolan har alternerat årskurserna så att nästan alla elever som gått på skolan på något sätt har varit med i alla fall en gång i ett mosaikprojekt. Alla projekt genomfördes under en vecka under våren och avslutades med en vernissage där elever från skolan uppträdde med musik och poesi. Självklart bjöds det på Pommac och salta pinnar också.

2012 Skapades två olika verk som fick namnen Notväxt och Tetris Error. Dessa verk framställdes under workshops med 150 elever under en vecka i slutet på mars 2012. Notväxten hittar du i 4:ornas trappuppgång. Tetris Error finns i en av trapporna nära entrén. Eleverna skapade även liten utsmyckning i biblioteket.

Läs mer på skolans egen blogg:
http://val8c.blogspot.se/2012/04/mosaiken-invigd.html

2013 Var det dags igen. Denna gång var det den andra trappen som skulle dekoreras. Det var alla 4:or och alla 8:or som deltog. Det blev organiska former som fick pryda denna trapp. Som en bonus skapades även en sol till kiosken som alla elever gillar att handla i under rasterna.

2014 Även denna gång var det 8:orna och 4:orna som fick vara med i mosaikprojektet. Denna gång skapades flaggor som fick hänga i kapprummet.

Samtliga projekt finansierades av pengar från Skapande Skola.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *